Početna Crna hronika Majci dečaka koji je zapalio beskućnika u Novom Sadu šest meseci zatvora

Majci dečaka koji je zapalio beskućnika u Novom Sadu šest meseci zatvora

0

Draginja J, majka dečaka koji je u decembru 2016. godine zapalio beskućnika na Bulevaru oslobođenja, osuđena je na šest meseci zatvora zbog grubog zanemarivanja maloletnog deteta.

Zakonom je za ovo krivično delo zaprećena kazna do tri godine zatvora.

Od posledica opekotina, beskućnik Dragutin Todorčević ubrzo je preminuo u bolnici, a dvanaestogodišnji dečak nije po zakonu mogao biti krivično odgovoran zbog svog uzrasta.

Za “Politiku” je u Osnovnom sudu u Novom Sadu saopšteno da je presuda doneta 25. aprila, istog dana kada je završen glavni pretres na kome su izvedeni svi dokazi, kao i da na presudu postoji pravo žalbe.

U kaznu će biti uračunato vreme koje je ona provela u pritvoru. Koliko je to vremena, u sudu ne preciziraju, jer presuda tek treba da bude dostavljena tužilaštvu i osuđenoj.

Ranije je sud imao problem da za suđenje obezbedi prisustvo okrivljene, koja je najpre bila puštena iz pritvora, a kada se ona dalje nije pojavljivala na zakazanim pretresima, raspisao je zimus poternicu za njom. Presuda je izrečena u njenom prisustvu.

Policija je protiv majke dečaka i pre događaja sa paljenjem beskućnika podnosila prijavu zbog grubog zanemarivanja deteta, ali je ona pravosuđu bila nedostupna zbog čestih promena prebivališta.

Autor: Politika
Izvor: Ilustracija/Pixabay