Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje bračnom paru Milutinović

Nastavljeno suđenje bračnom paru Milutinović

0

U Osnovnom sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje Slobodanu Milutinoviću Snajperu i njegovoj supruzi Tamari, okrivljenima za neovlašćeno držanje oružja.

Na početku glavnog pretresa okrivljeni je izjavio da se ne oseća dobro i da nije u stanju da prati suđenje.

“Već dva dana imam nesnosne glavobolje, od juče nisam ništa ni jeo ni pio. Imam dijareju, celu noć nisam spavao, a jutros sam dobio injekciju i infuziju. Crni mi se pred očima i nisam sposoban da pratim suđenje”, naveo je Milutinović, te je njegov branilac advokat Goran Karadarević predložio odlaganje pretresa.

Nakon desetominutne pauze, kada se sudija čuo sa zatvorskim lekarom, prihvatio je odlaganje pretresa, ali je svedok Erika Latinović, koja se pojavila na ročištu uz saglasnost stranaka i tužilaštva, ispitana van pretresa.

“Okrivljene poznajem i u korektnim smo komšijskim odnosima. Pozvana sam od strane pripadnika policije da prisustvujem pretresu stana, potpis na zapisniku je moj. Policajac je išao od sobe do sobe. U jednom trenutku nađen je pištolj. Policajac je pitao Tamaru (aludirajući na okrivljenu) da li je to dečiji pištolj, na šta je ona odgovorila da je njen pištolj i da joj treba kako bi se branila”, navela je svedokinja, nakon čega je napustila sudnicu, budući da niko od prisutnih nije imao pitanja za nju.

Predsednik veća sudija Đorđe Radovanov zakazao je naredni pretres za 31. mart tekuće godine, kada se planira saslušanje svedoka Janka Kerekeša koji se na današnjem ročištu nije pojavio te mu je stoga određena novčana kazna.

Podsetimo, bračnom paru Milutinović se optužnicom stavlja na teret neovlašćeno držanje oružja koje je pronađeno u opsežnoj policijskoj akciji početkom septembra 2021. godine nakon ubistva MMA borca Uroša Stefanovića i ranjavanja Gorana Kovačevića Goranca.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay