Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje Ivanu Kontiću za pokušaj ubistva od pre dve godine

Nastavljeno suđenje Ivanu Kontiću za pokušaj ubistva od pre dve godine

0

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje Ivanu Kontiću iz Nikšića, Ognjenu Leđancu i Luki Vukajloviću iz Novog Sada, okrivljenima za pokušaj ubistva, učestvovanje u tuči i pomaganje počiniocu nakon izvršenog krivičnog dela ispred kladionice u Novom Sadu 2020. godine.

Na današnjem glavnom pretresu reprodukovani su snimci sa lica mesta na kojima se jasno vidi sam čin prebijanja oštećenog. Prvookrivljeni Ivan Kontić je u više navrata tokom gledanja snimaka prokomentarisao da je oštećeni dao lažan iskaz, kao i da je snimak montiran. Ognjen Leđanac i Luka Vukajlović izjavili su da prepoznaju sebe na snimcima, ali da nemaju šta da dodaju, a njihov branilac, advokat Goran Karadarević, najavio je dopunu odbrane na narednom ročištu koje je zakazano za 24. januar 2023. godine, kada se očekuje i ispitivanje veštaka za sudsku medicinu.

Predsednica veća sudija Nataša Vojnović odbila je predlog odbrane okrivljenog Ivana Kontića za ukidanje pritvora ili zamene za blažu meru uprkos jemstvu od 700.000 evra koje je ponudila braniteljka okrivljenog advokatica Zora Dobričanin Nikodinović kao garanciju da će njen branjenik biti dostupan sudu.

Podsetimo, prema navodima optužnice koju zastupa zamenik Višeg javnog tužioca Aleksandar Amidžić, okrivljenom Ivanu Kontiću na teret se stavlja da je 24. avgusta 2020. godine u Novom Sadu ispred kladionice “Maks Bet” sa više udaraca pesnicom u glavu pokušao da liši života oštećenog Miljana Mandića iz Beograda, a potom mu je, dok je oštećeni ležao onešvećen na betonu, lomio ruke što se i jasno vidi na snimku koji je kružio društvenim mrežama i portalima. Ognjenu Leđancu se na teret stavlja učestvovanje u tuči, a Luki Vukajloviću pomaganje počiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay