Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje za otmicu meštanina iz Budisave

Nastavljeno suđenje za otmicu meštanina iz Budisave

0

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje okrivljenima za otmicu G. C. iz Budisave.

Na današnjem glavnom pretresu saslušani su svedoci B. B. i M. Č. Policijski službenici koji su postupali u predmetnom događaju.
Svedok B. B. Ostao je pri ranije datom iskazu navodeći da ga je okrivljeni S. pozvao da mu javi da je C. viđen u bliziini mesta stanovanja G. K.

“Kada mi je Stević to javio pozvao sam dežurnu službu, jer je mnogo brže u hitnim situacijama pozvati dežurnu službu, a ne Slobodana D. Koji je tada bio načelnik novosadske policije i moj neposredni starešina. Nakon razgovora sa dežurnom službom pozvao sam Stevića da ga pitam ima li šta novo, ali mi je on rekao da ide da se vidi sa nekim i da će mi javiti, nakon toga nismo imali više komunikacije“, naveo je ovaj svedok.

Predsednica veća sudija Sanja Perić odbila je pitanje okrivljenog N. S. da li je oštećeni prilikom razgovora u policijskoj stanici priznao ubistvo njegove T. (misleći na fitnes instruktorku T. K.), pitanje je odbijeno, jer informativni razgovor u policiji ne može da se koristi na sudu.

Svedok M. Č. ostao je pri ranije datom iskazu.

Naredno ročište zakazano je za 12. septembar, za kada je planirano ispitivanje oštećenog i uvid u fotografije i dvd snimak sa lica mesta.

Podsetimo, prema navodima optužnice koju zastupa Viši javni tužilac Rajko Vukosavljević, okrivljenima G. K. G. B. B. N. S. nevenčanom suprugu fitnes instruktorke T. K. ubijene 19. novembra, 2016. godine u Novom Sadu ispred zgrade u kojoj je živela sa Stevićem, penzionisanom policajcu D. B. B. i sada već suspendovanom policajcu V. R. koji se nalazi u pritvoru u BiH zbog drugih krivičnih dela, na teret se stavlja da su 22. maja, 2017. godine u Novom Sadu na uglu ulica Janka Čmelika i Kornelija Stankovića na Novoj Detelinari oteli G. C. iz Budisave.

Na početku suđenja 2018. godine sva petorica okrivljenih rekli su da se ne osećaju krivima za delo koje im se stavlja na teret, te da se nije radilo o otmici već o građanskom hapšenju lica za koje su smatrali da je počinilo ubistvo T. K. i ranjavanje N. U. (šuraka okrivljenog G. K. G.) 25. januara, 2017. godine ispred osnovne škole “Đura Daničić“, takođe u Novom Sadu.