Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje za podmetanje bombe pod Snajperov automobil

Nastavljeno suđenje za podmetanje bombe pod Snajperov automobil

0

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje Njegošu Koprivici iz Beograda i Slađanu Đorđeviću iz Barande, okrivljenima za pokušaj teškog ubistva novosadskog kontroverznog sportskog radnika Slobodana Milutinovića zvanog Snajper.

Na današnjem glavnom pretresu više sati se raspravljalo o obimnom broju dokaza za koje je odbrana navela da smatra da su pribavljeni na nezakonit način i predložila njihovo izuzimanje iz spisa predmeta.

Nakon pauze od sat vremena, glavni pretres je odložen zbog nemogućnosti Višeg javnog tužioca Ksenije Bašić da se izjasni na svaki predlog pojedinačno, stoga je odlučeno da se tužilac pismeno izjasni o svakom zahtevu pojedinačno. Predsednica veća sudija Ivana Josifović odbila je na četrnaestom ročištu ovog postupka predlog odbrane da se okrivljenom Njegošu Koprivici smanji kazna zatvora, u kojem je oko tri godine, ili da se on zameni blažom merom.

Završne reči zakazane su za 23. maj, a objavljivanje presude za 5. jun tekuće godine.

Prema navodima optužnice koju zastupa Viši javni tužilac Ksenija Bašić, okrivljenima se na teret stavlja podmetanje eksplozivne naprave pod Milutinovićev “Porše Kajen” ispred ugostiteljskog objekta “Velvet” kod Limanske pijace u Novom Sadu, u februaru 2020. godine kada je Slobodan Milutinović teško povređen.

Podsetimo, na otvaranju glavnog pretresa okrivljeni nisu priznali delo koje im se stavlja na teret, a oštećeni nije zahtevao njihov krivični progon. Sva trojica su izjavila da se međusobno ne poznaju i da im je sam događaj plasiran iz medija. Prvookrivljeni Njegoš Koprivica je, iznoseći svoju odbranu, naveo da on jeste kriminalac, ali ne i ubica.

Autor: M. Ćirić
Foto: Ilustracija/Pixabay