Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje za pokušaj ubistva u Mikromarketu u Novom Sadu

Nastavljeno suđenje za pokušaj ubistva u Mikromarketu u Novom Sadu

0

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje Jovanu Čuturilu, Vojinu Elesinu i Bošku Trifkoviću, okrivljenima za ubistvo u pokušaju kod Mikromarketa u Šafarikovoj ulici u Novom Sadu.

Na današnjem glavnom pretresu saslušani su svedokra Zoran Šakota IT stručnjak koji je narezao snimak sa kamera iz marketa i predao ga pravnoj službi nakon što je policija zatražila snimak kritičnog događaja.

“Ja nisam ništa menjao na snimku niti imam softver za to, meni niko nije tražio da negde sačuvam sam snimak na dvr, snimak se čuva mesec dana, a ja ga narezujem preko lokalne mreže“, naveo je ovaj svedok.

Veštak za video nadzor Jovan Bačić koji je veštačio snimak po naredbi suda, ostao je u celosti kod datog nalaza i mišljenja.

“Ja ostajem pri tome da na snimku ništa nije menjano, ali ja sam veštačio samo snimak koji mi je dostavljen nisam imao prilike da pregledam snimak sa dvr“, naveo je veštak.

Predsednica veća sudija Sanja Berak prihvatila je predlog odbrane okrivljenih da se snimci izdvoje iz sudskih spisa, na šta je Viši javni tužilac Aleksandra Radovanov najavila žalbu Apelacionom sudu, dok je odbila predlog branilaca okrivljenog Jovana Čuturila advokata Dragana Čolića i Milana Latinovića da se njihovom branjeniku ukine pritvor ili isti zameni za blažu meru, odnosno zabranu napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Naredna ročišta zakazana su za 15. i 22. april tekuće godine za kada je planirano saslušanje ostalih svedoka.

Podsetimo, prema navodima optužnice koju zastupa Viši javni tužilac Aleksandra Radovanov, okrivljenom Bošku Trifkoviću na teret stavlja izazivanje tuče, dok se okrivljenima Jovanu Čuturilu i Vojinu Elesinu na teret stavlja da su sa više udaraca rukama i nogama i nekoliko uboda nožem pokušali da liše života oštećenog Miloša Đikanovića u Šafarikovoj ulici ispred Mikromarketa u Novom Sadu 29. januara 2023. godine oko 20h.

Izvor: M. Ćirić
Foto: Ilustracija/Pixabay