Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje za teško ubistvo u pokušaju u Čurugu

Nastavljeno suđenje za teško ubistvo u pokušaju u Čurugu

0

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje S. A. iz Čuruga, okrivljenom za teško ubistvo u pokušaju u tom mestu.

Na današnjem glavnom pretresu ispitani su veštaci neuropsihijatrije dr Boris Golubović i veštak sudske medicine profesor dr Vladimir Pilija, dok su veštaci psihološke struke dr Sanja Bukumirović i veštak za balisitiku Dejan B. Belić bili službeno odsutni te će biti ispitani na narednom pretresu.

Veštak za neuropsihijatriju Boris Golubović ostao je pri ranije datom mišljenju, nakon što je suđenje formalno počelo ispočetka zbog promene u sastavu veća kada je okrivljeni ostao pri ranije datoj odbrani navodeći da nema šta da doda.

Veštak za sudsku medicinu profesor dr Vladimir Pilija ostao je pri ranije datom mišljenju.

Predsednica veća sudija Sanja Perić prihvatila je predlog branioca okrivljenog advokata Gorana Karadarevića da se okrivljenom ukine pritvor i zameni za meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor, odnosno nanogicu naredno ročište zakazano je za 21. oktobar, tekuće godine.

Podsetimo, prema navodima optužnice koju zastupa Viši javni tužilac Aleksandra Radovanov, okrivljenom S. A. na teret se stavlja da je 27. februara 2023. godine u ranim jutarnjim časovima ubodom nožem pokušao da liši života oštećenog D. V. u jednom kafiću u Čurugu, a potom nakon što je u vidno alkoholisanom stanju polomio deo inventara kafića otišao svojim vozilom do kuće oštećenih preteći da će ih sve pobiti.

Izvor: M. Ćirić
Foto: Ilustracija/Pixabay