Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje za ubistvo oca u Temerinu

Nastavljeno suđenje za ubistvo oca u Temerinu

0

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje Branku Jeliću (28) iz Temerina, okrivljenom za ubistvo oca u porodičnoj kući u julu prošle godine.

Na današnjem glavnom pretresu saslušani su veštaci iz oblasti sudske medicine i neuropsihijatrije, kao i rođeni brat okrivljenog.

Veštak za sudsku medicinu, profesor dr Vladimir Pilija, ostao je saglasan u celosti sa datim nalazom i mišljenjem obrazlažući povredu okrivljenog pre kritičnog događaja.

Veštak iz oblasti neuropsihijatrije, Vladimir Knežević, ostao je u celosti pri ranije datom nalazu, dodajući da je neophodno da se okrivljenom izrekne mera obaveznog lečenja alkoholizma, jer, uzimajući u obzir njegovo celokupno zdravstveno stanje, ukoliko ne bude podvrgnut lečenju, postoji mogućnost ponavljanja krivičnog dela.

Brat okrivljenog, Aleksandar J, ostao je pri ranije datom iskazu, dodajući da on oružje koje je otac posedovao nije video pre samog pretresa, već da je iz očevih priča čuo da ima punu kuću oružja.

Predsednica veća sudija, Sanja Perić, prihvatila je predlog odbrane da se u spise predmeta uvrsti potvrda o oduzimanju oružja iz kuće okrivljenog nakon kritičnog događaja, a naredno ročište zakazano je za 25. januar 2023. godine, kada se očekuje iznošenje završnih reči.

Podsetimo, prema navodima optužnice koju zastupa zamenica Višeg javnog tužioca Biljana Silađi, okrivljenom se na teret stavlja da je 25. jula 2021. godine u porodičnoj kući u Temerinu u Ulici Petra Drapšina, u alkoholisanom stanju, nakon svađe i tuče kuhinjskim nožem lišio života svog oca Mirka Jelića, nakon čega je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.

Na početku dokaznog postupka okrivljeni je priznao delo koje mu se stavlja na teret i izrazio kajanje zbog svega što se dogodilo. Iskaz je dala i Vesna J, majka okrivljenog i supruga oštećenog, navodeći kroz suze da je njen muž godinama fizički i psihički maltretirao i nju i decu, kao i da je stalno pio.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay