Početna Crna hronika Nastavnik u Kovilju osumnjičen za polno uznemiravanje

Nastavnik u Kovilju osumnjičen za polno uznemiravanje

0

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu naložilo je podnošenje krivične prijave u redovnom postupku protiv nastavnika u Osnovnoj školi „Laza Kostić“ u Kovilju zbog sumnje da je polno uznemiravao nekoliko učenica.

Prema nezvaničnim informacijama, njega su neke od učenica optužile za polno uznemiravanje, a za sada je, u policiji, povodom toga, izjavu dala jedna devojčica u pratnji roditelja i predstavnika Centra za socijalni rad.

U Osnovnom javnom tužilaštvu su potvrdili za medije da je policija po njihovom nalogu prikupila sva obaveštenja koja bi mogla biti od koristi za vođenje krivičnog postupka i da je slučaj od 15. decembra kvalifikovan kao polno uznemiravanje, te je ovo tužilaštvo naložilo podnošenje krivične prijave u redovnom postupku.

– Nakon što bude sačinjena, krivična prijava će biti dostavljena ovom tužilaštvu – kažu za “Dnevnik” u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Direktorka škole Biljana Radović, rekla je za „Novosti“ da postoji osnovana sumnja na elemente nasilja nastavnika informatike prema učenicima.

– Zaposleni je privremeno udaljen sa rada do okončanja disciplinskog postupka. Zbog zaštite interesa maloletnih lica i postupka koji je u toku, nije moguće iznošenje više informacija o događaju – rekli su u toj koviljskoj osmoletki.

U školi je obavljen i inspekcijski nadzor, a iz Školske uprave za „Blic“ potvrđuju da je nastavnik privremeno udaljen sa mesta do okončanja disciplinskog postupka.

Izvor: Dnevnik, Novosti, Blic
Foto: Pixabay