Početna Crna hronika Ni nakon tri i po godine nije otvoren pretres za prebijanje starijeg...

Ni nakon tri i po godine nije otvoren pretres za prebijanje starijeg Novosađanina

0

U Osnovnom sudu u Novom Sadu danas je nakon tri i po godine ponovo odloženo otvaranje glavnog pretresa protiv okrivljenog za prebijanje Save Vasiljevića u Novom Sadu 2019. godine.

Sutkinja Branka Popović donela je rešenje o spajanju postupaka za to krivično delo i privatne tužbe okrivljenog protiv oštećenog Vasiljevića zbog krivičnih dela uvrede i neovlašćenog fotografisanja. Punomoćnik oštećenog Dejan Bugarski je nekoliko puta pokušao da obrazloži predloge za odlaganje pritvora protiv okrivljenog koji već tri i po godine izbegava da se pojavi na sudu kako bi se glavni pretres otvorio, kao i predlog za audio i video snimanje suđenja, što je predsedavajuća sutkinja Branka Popović sve vreme prekidala. Branilac okrivljenog, advokat Vladimir Savić, dostavio je lekarsku dokumentaciju prema kojoj je njegov branjenik u Milanu zbog konsultacija oko hiruške intervencije, jer je srčani bolesnik, a naredno ročište zakazano je za 11. jul tekuće godine, dok će o predlozima punomoćnika oštećenog odlučiti Kv veće.

Oštećenom nije jasno kako je u ovom slučaju pravda toliko spora “jer je okrivljeni prebio čoveka koji bi po godinama mogao da mu bude otac”.

Nakon još jednog neuspelog pokušaja da se glavni pretres otvori, ostalo je još malo vremena dok ne dođe do apsolutne zastare koja bi trebalo da nastupi 14. septembra tekuće godine.

Oštećeni smatra da sutkinja pokušava da dovede postupak do zastare, jer uprkos video snimku sigurnosne kamere na kojem se jasno vidi sam napad na njega (snimak poznat redakciji), ona nijednom za ove tri i po godine nije sprovela nijednu od dostupnih mera kako bi obezbedila prisustvo okrivljenog i otvorila glavni pretres.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay