Početna Crna hronika Odložen završetak suđenja za ubistvo tasta u Kovilju

Odložen završetak suđenja za ubistvo tasta u Kovilju

0

Završetak suđenja S. P. (32), okrivljenom za ubistvo tasta Josipa Baranjija (61) u Kovilju, odložen je u Višem sudu u Novom Sadu.

Suđenje je odloženo jer brat okrivljenog nije mogao da prisustvuje glavnom pretresu na kojem je trebalo da se izjasni da li će kao privilegovani svedok svedočiti ili ne.

Ročište je sada zakazano za 11. april, za kada se planiraju i završne reči.

S. P. je na prethodnom suđenju osuđen na 19 godina zatvora, ali je Apelacioni sud vratio predmet na ponovno odlučivanje zbog dva sporna detalja.

Njemu se optužnicom stavlja na teret da je 6. maja 2019. godine, u večernjim satima, ispred porodične kuće u Kovilju, udarcima rukama i nogama ubio svog tasta. Tome su prisustvovale supruga i maloletna unuka ubijenog, a okrivljeni je u trenutku zločina imao 2,47 promila alkohola u krvi.

Predsednica sudskog veća Ivana Josifović pročitala je dve pravnosnažne presude protiv okrivljenog za krivična dela sa elementima nasilja i navela da je jedan postupak i dalje u toku.

Takođe, sudija je navela da je u međuvremenu dobila izveštaj Prekršajnog suda o novčanom kažnjavanju okrivljenog zbog napada na dve osobe.

Izvor: Dnevnik, 021.rs
Foto: Printscreen