Početna Crna hronika Odloženo suđenje vođi kavačkog klana Radoju Zviceru

Odloženo suđenje vođi kavačkog klana Radoju Zviceru

0

Suđenje vođi kavačkog klana Radoju Zviceru odloženo je u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg suda u Novom Sadu.

Razlog je potreba Zvicerovog branioca da se upozna sa sadržajem optužnog akta, s obzirom na to da je rešenjem suda 1. marta određen za branioca.

Prethodni branioci otkazali su punomoć zbog prezauzetosti, piše Dnevnik.

Početak glavnog pretresa, koji obuhvata i proces protiv bivšeg policajca Milenka Đukića, zakazan je za 8. april.

Optužni predlog tereti ga za navođenje na overu neistinitog sadržaja i produženo krivično delo falsifikovanje isprave.

Sudiće mu se u odsustvu budući da je i dalje u bekstvu. Radoje Zvicer je, uz Slobodana Kašćelana, označen kao vođa kavačkog klana koji se, osim škaljarskog, dovodi u vezu sa trgovinom narkoticima, ubistvima i drugim krivičnim delima.

Zvicer se, inače, nalazi u bekstvu od februara prošle godine, nedugo nakon što su uhapšeni Veljko Belivuk i Marko Miljković. On je i ranije, godinama živeo van Crne Gore. Jedan period se, navodno, skrivao u Nemačkoj, a iz jedne u drugu zemlju Evropske unije prelazio je koristeći se lažnim dokumentima koje je preko svojih kanala nabavio u Bosni i Hercegovini.

Pre dve godine, dok je boravio u Ukrajini, pokušan je atentat na njega, ali mu je supruga u poslednjem momentu spasila život. Okružni sud u Kijevu je zbog pokušaja atentata na Radoja Zvicera naložio je da se ponovo saslušaju i on i njegova supruga Tamara. Međutim, s obzirom da je vođa kavačkog klana u bekstvu, pitanje je kada će ga ponovo ispitati.

Ovaj Kotoranin, kojeg godinama označavaju vođom kavačkog klana, u sukobu je sa škaljarskim klanom od 2014. godine zbog nestanka 200 kilograma kokaina u Valensiji, a taj rat između dva suprostavljena kotorska klana, prema pisanju medija, postao je sukob do istrebljenja.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay