Početna Crna hronika Odloženo suđenje za pokušaj ubistva novosadskog inspektora

Odloženo suđenje za pokušaj ubistva novosadskog inspektora

0

U Višem sudu u Novom Sadu odloženo je suđenje Dimitriju Stankoviću Stankeli, okrivljenom za pokušaj ubistva novosadskog inspektora pre tri godine u Novom Sadu.

Današnji glavni pretres je odložen, jer je okrivljeni zatražio izuzeće predsednice veća sudije Ivane Josifović i zamenice Višeg javnog tužioca Biljane Silađi.

“Smatram da je zamenica Višeg javnog tužioca prikrivala dokaze prihvatajući samo dokaze koji idu u prilog optužbe, a da je sudija pristrasna i ja smatram da nemam pravo na pravično suđenje”, naveo je okrivljeni obrazlažući svoj zahtev.

Predsednica veća sudija Ivana Josifović dostavila je spise na odlučivanje predsedniku Višeg suda i Višem javnom tužiocu. Nakon odluke stranke će biti pismenim putem obaveštene o narednom glavnom pretresu. Iz ovog razloga na današnjem ročištu nije ispitana svedokinja Anđela Zec koja se nakon više nedolazaka konačno pojavila pred sudom.

Podsetimo, okrivljenom se optužnicom koju zastupa zamenica Višeg javnog tužioca Biljana Silađi stavlja na teret da je, 31. oktobra 2020. godine u Novom Sadu u Ulici Save Đisalova, sa 11 uboda nođem pokušao da liši života novosadskog inspektora Uroša Nikića uzevši mu prilikom ranjavanja torbicu sa službenim pištoljem i legitimacijom, a nakon krivičnog dela ukrao automobil policajcima, koji su stigli na lice mesta kako bi pomogli povređenom kolegi. Takođe, ukrao je iz policijskog auta torbicu sa službenom legitimacijom, pištoljem i 1500 evra. Optuženi ima debeo dosije i od ranije je poznat policiji po mnogim krivičnim delima i višestruki je zatvorski povratnik.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay