Početna Crna hronika Okršaj oklagijom i nožem u Petrovaradinu zbog filma: Okrivljeni u sudu pričaju...

Okršaj oklagijom i nožem u Petrovaradinu zbog filma: Okrivljeni u sudu pričaju različite priče

0

Ponovljeno suđenje okrivljenima za međusobni sukob, koji je rezultirao pokušajem ubistva i povređivanjem pretprošle godine u Petrovaradinu, počeo je u Višem sudu u Novom Sadu.

Okrivljeni L. J. (49) iz okoline Bele Crkve, koji ima boravište u Novom Sadu, osuđen je u decembru prošle godine na pet godina zatvora, dopunio je svoju odbranu, piše Dnevnik.

Kazao je da je ranije propustio da kaže važne detalje o tome šta je prethodilo sukobu s drugookrivljenim, iako je ranije u više navrata izneo odbranu, a i jučerašnji obiman iskaz je “doterivao” u više navrata za zapisnik.

On je priznao da je ubo jednom drugooptuženog V. Dž, ali je druge povrede, odnosno ubode, ocenio kao sumnjive.

Kazao je da je bio prvi napadnut udarcima šakama i oklagijom posle beznačajne rasprave oko scene u filmu, te da je dohvatio nešto, nesvestan da je to nož kada je bio jako udaren oklagijom u glavu i odbačen na cediljku za sudove.

Njemu se stavlja na teret da je u stanju teškog pijanstva, sa više od tri promila alkohola u organizmu, nakon svađe i fizičkog sukoba, pokušao da kuhinjskim nožem ubije drugookrivljenog V. Dž. (60), koji je stanovao kao podstanar na pomenutoj adresi.

Prema optužnom aktu, on mu je zadao tri uboda sečivom dugim dvadesetak centimetara u predelu grudi i trbuha, nakon čega mu je ovaj drugi uzvratio s dvadesetak udaraca drvenom oklagijom u predelu glave.

Drugooptuženi je rekao da je sve što je juče izjavio L. J. bila “umetnička lža” koju je on smislio jer je imao vremena za to. On je rekao da je prvookrivljeni bio pijan te večeri 29. aprila 2020. godine, u Mažuranićevoj ulici. Za napad je okrivio L. J. i kazao da je on pri tome koristio noževe, da je pokušao da dođe i do brice na stolu, a da bi ga sprečio u tome, on je dohvatio oklagiju i tukao ga gde je stigao, jer bi ga navodno sigurno ubio da je u svom naumu uspeo.

Naveo je da je pobegao kroz vrata čim je L. J. pao na kolena, usled zadobijenih udaraca.

Inače, prvostepenom presudom obojici optuženih izrečena je mera obaveznog lečenja od alkoholizma i naloženo im je da plate troškove postupka. Prilikom obrazlaganja pomenute nepravosnažne presude, predsednica sudskog veća napomenula je da je nesumnjivo dokazano da je napad započeo L. J, a da je tom prilikom drugookrivljeni V. Dž. zadobijao ubode, dok je bio pod uticajem alkohola, te prekoračio granice nužne odbrane.

Na narednom pretresu 27. decembra, pre iznošenja završenih reči, ispitaće se veštak za sudsku medicinu.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay