Početna Crna hronika Počinje suđenje za krađu violine Lajku Feliksu

Počinje suđenje za krađu violine Lajku Feliksu

0

Suđenje P. J. (43) iz Stare Pazove i N. S. (51) iz Temerina, optuženima za krađu skupocene violine muzičkom umetniku Lajku Feliksu zakazano je za 22. septembar.

Podsetimo, dvojica optuženih su na pripremnom ročištu ostali pri svojoj tvrdnji da nisu učestvovali u krađi instrumenta, dok je Tužilaštvo ponovilo navode iz optužnice.

Prema nezvaničnim saznanjima, branioci dvojice optuženih predložili su da se sudski postupak koji se vodi u sudu u Bečeju, spoji sa postupkom suda u Staroj Pazovi zbog nekih drugih krivičnih dela, jer su, navodno, tamo sklopili sporazum o priznanju krivice, ali je još nepoznato da li će ovaj predlog biti usvojen.

Podsetimo, skupocena violina, marke „Domeniko Montano“, ukradena je prvog novembra 2019. godine u Bačkom Petrovom selu, a pronađena je neoštećena mesec i po kasnije u Novim Banovcima.

Policija je uhapsila dvojicu okrivljenih, a brat jednog od njih uhapšen je 31. decembra. On je sklopio sporazum o priznavanju krivice, pa mu je izrečena kazna od šest meseci kućnog zatvora.

Skupoceni instrument iz 1.800 godine muzičaru koga često nazivaju i „vojvođanskim Paganinijem“, ukraden je iz parkiranog automobila. Reč je o vrlo retkom instrumentu, kakvih na celom svetu ima samo 15.

Autor: M. Ćirić
Foto: Printscreen