Početna Crna hronika Podignuta optužnica protiv Ivana Kontića

Podignuta optužnica protiv Ivana Kontića

0

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv Ivana Kontića (30), kojom ga tereti za pokušaj ubistva M. M, 24. avgusta u Novom Sadu.

Optužnica je podneta Višem sudu u Novom Sadu 5. maja i trenutno je u fazi potvrđivanja, rekla je portparolka suda Jelena Ostojin.

Kontiću je Viši sud produžio pritvor do 4. juna. U Višem javnom tužilaštvu kažu da se on optužnicom tereti za pokušaj ubistva.

Optužnicom su obuhvaćeni i O.L. koji se tereti za učestvovanje u tuči i L.V. koji je osumnjičen za pomoć počiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Kontić je u decembru izručen Srbiji iz Crne Gore, pošto je po poternici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici mesec dana od pokretanja postupka protiv njega, 12. septembra. Na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak, tvrdio je da iz Srbije nije bežao, već da je u Crnu Goru otišao pre pokretanja bilo kakvog postupka protiv njega.

Iznoseći odbranu pred Višim javnim tužiocem on je u decembru negirao da je pokušao da ubije M.M, koga je tom prilikom prebio. Rekao je da je do sukoba došlo jer mu je M.M. prethodno uputio pretnje i nije mu dozvolio da uđe u kladionicu.

Kontić kao nekadašnji reprezentativac Crne Gore u džudou zna kako se nanose teške povrede, opasne po život, i upravo njih nije zadao tokom fizičkog obračuna, teza je njegove odbrane. Njegova odbrana takođe tvrdi da u javnosti nije objavljen ceo snimak obračuna već samo jedan njegov deo, nakon čega je i pokrenut ovaj postupak protiv Kontića.

Za ceo slučaj saznalo se polovinom septembra, kada je u javnost dospeo snimak načinjen 24. avgusta, na kojem se vidi kako Kontić, ispred MaxBeta na Bulevaru oslobođenja, prebija M.M, a potom mu onesvešćenom lomi obe ruke. Mada su policija i tužilaštvo znali za incident nekoliko dana, iz do sada neobjašnjenih razloga koji su doveli do nepostojanja koordinacije u radu ovih službi, Kontić se slobodno kretao i otišao u Crnu Goru. Čak je 8. septembra bio u novosadskom tužilaštvu zbog oportuniteta za drugo krivično delo.

Kontić je poreklom iz Nikšića, a u Srbiji je diplomirao na Pravnom fakultetu i u advokatskoj kancelariji je radio kao pripravnik.

Izvor: Tanjug, 021.rs
Foto: MUP