Početna Crna hronika Policajci saslušani u istrazi protiv Slobe Snajpera: “Ponašao se kao da se...

Policajci saslušani u istrazi protiv Slobe Snajpera: “Ponašao se kao da se ništa nije dogodilo”

0

U Višem tužilaštvu u Novom Sadu svoje iskaze dali su četvorica policajaca koji su uhapsili Slobodana Milutinovića Snajpera zbog otmice U. J.

Kako prenosi Blic, oni su rekli da su na teren izašli po pozivu, ali da se niko nije javljao kad su zvonili na interfon. Tek kada su obišli oko zgrade videli su devojku na terasi.

“Kada smo ih ugledali, shvatili smo da je reč o žrtvi. Naredili smo im da otvore vrata zgrade i stana. To su ubrzo i uradili. Devojka je delovala uplašeno i lice joj je bilo otečeno. Nismo baš najbolje mogli da vidimo jer je bio mrak. Milutinović se ponašao kao da se ništa nije dogodilo. Sproveli smo ih u policiju da daju izjave. On se nije opirao privođenju”, objasnili su u Tužilaštvu.

Kako piše Blic, pre desetak dana su u Tužilaštvu saslušane i majka i ćerka U. J. Sestra žrtve je rekla da je dobila više poruka od nje u kojima je rekla da je “drži zaključanu” i “tuče”, nakon čega je pozvala majku i rekla joj da zove policiju.

Majka U. J. kaže da joj je jedan od policajaca rekao da je mučena.

Milutinović je priveden 19. septembra zbog sumnje na otmicu. Njemu je određeno 30 dana pritvora koji uskoro ističu, a do srede će biti poznato da li će mu se pritvor produžiti.

Inače, kako je pisao 021.rs, nedugo nakon što je Milutinović priveden, u Stražilovskoj ulici u Novom Sadu zapaljena su dva automobila za koja se ispostavilo da pripadaju U. J. i njenom ocu. Od tada je prošlo više od deset dana, a još uvek nema nikakvih informacija ko je zapalio automobil iako je dostupan snimak s nadzorne kamere. U policiji nisu odgovarali na pitanja 021.rs u vezi sa ovim slučajem, a kako piše Blic, U. J. je nakon incidenta saopštila da veruju da je upravo Millutniović naručio ovaj napad. Sa njom je saglasna i njena majka koja kaže da je ovo “način da ih zaplaši”.

“Kao porodica staćemo uz U. J. Ništa i niko nas neće uplašiti”, rekao je za Blic otac U. J.

Novosađanka U. J. je dobila status zaštićenog svedoka.

Inače, Slobodan Milutinović Snajper se poslednjih meseci više puta pojavljuje u vestima iz crne hronike.

On je u avgustu priveden u okviru policijske akcije nakon ubistva Uroša Stefanovića i ranjavanja Gorana Kovačevića Goranca. Sumnjiči se da je počinio krivično delo nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

Prethodno je Milutinović uhapšen na Jahorini u martu ove godine, što je on opisao kao “sportski ribolov – uhvati, slikaj, pusti”. Nakon tog incidenta, Milutinović se povukao iz Upravnog odbora Fudbalskog kluba Vojvodina. Milutinović je i dalje direktor novosadskog prvoligaša Kabela.

Izvor: Blic
Foto: Pixabay