Početna Crna hronika Uhapšena bivša pomoćnica direktora Uprave carina

Uhapšena bivša pomoćnica direktora Uprave carina

0

Po nalogu tužilaštva za organizovani kriminal juče je uhapšena bivša pomoćnica direktora Uprave carina za sektor finansijske investicije i pravne poslove Sofija Radulović zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj u vezi sa javnim nabavkama, saznaje Tanjug.

Njoj je određeno zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti privedena na saslušanje u tužilaštvo.

Sumnjiči se za krivično delo zloupotreba službenog položaja u vezi sa javnim nabavkama iz 2017. i 2021. godine.

Iz izvora bliskih Upravi carine, Tanjug saznaje da je Radulović razrešena u maju ove godine i da je ubrzo nakon toga i napustila Carinu.

Akciju hapšenja izveli su po nalogu tužilaštva pripadnici Uprave kriminalističke policije.

U Novom Sadu uhapšen carinski službenik zbog sumnje da je primao mito

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu uhapsili su carinskog službenika V. V. (1967) zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivična dela primanje mita i zloupotreba službenog položaja.

Kako se sumnja, on je od aprila 2017. do maja 2019. godine od pet osoba zahtevao i primio novac koji su mu slali postnet uplatnicama da ne bi izvršio nadzor nad pošiljkama iz inostranstva niti da ih ocarini u skladu sa zakonskim propisima, čime ih je oslobodio plaćanja uvoznih dažbina, za šta je od primaoca zahtevao novac u gotovini.

Izvor: Tanjug, RTV
Foto: Pixabay