Početna Crna hronika Ukupno pet godina za otmicu u Bačkom Jarku

Ukupno pet godina za otmicu u Bačkom Jarku

0

U Višem sudu u Novom Sadu izrečena je presuda policajcu Slobodanu Santraču iz Bačkog Jarka i Stanku Macanoviću iz istog mesta, okrivljenima za otmicu u junu prošle godine.

Predsednica veća sutkinja Sanja Perić izrekla je Slobodanu Santraču kaznu zatvora od tri godine, dok je Stanko Macanović osuđen na dve godine zatvora. Prvookrivljenom Slobodanu Santraču produžen je pritvor, dok je Stanko Macanović pušten na slobodu do pravnosnažnosti presude. Takođe, okrivljeni su obavezni da plate troškove postupka.

Obrazlažući presudu sutkinja je navela da smatra da je nedvosmisleno dokazano da su okrivljeni počinili krivično delo otmice, iako su i okrivljeni i oštećeni pokušali da ublaže samo delo.

Branilac okrivljenog Slobodana Santrača advokat Goran Karadarević prokomentarisao je presudu za naš portal.

“Bez obzira na blažu kvalifikaciju dela u odnosu na optužnicu, odbrana nije zadovoljna presudom jer smatram da ovde nema nikakve otmice i čudi me da sud tu jednostavnu stvar nije prepoznao. Videćemo detaljno obrazloženje presude, jer u usmenom delu nismo baš mnogo razumeli na osnovu kojih dokaza su okrivljeni proglašeni krivim za otmicu”, naveo je Karadarević.

Podsetimo, okrivljenima se na teret stavljalo da su 26. juna prošle godine oko četiri sata izjutra oteli oštećnog uz primenu sile i držali ga u kući prvookrivljenog Santrača u Bačkom Jarku gde su ga tukli, nanevši mu pritom lake telesne povrede, sve s ciljem da od njega iznude novac na ime duga koji je već vratio.

Autor: M. Ćirić
Foto: Ilustracija/Pixabay