Početna Crna hronika Viši sud u Novom Sadu produžio pritvor Kontiću

Viši sud u Novom Sadu produžio pritvor Kontiću

0

Viši sud u Novom Sadu produžio je danas za još dva meseca pritvor Ivanu Kontiću (30), koji se tereti za prebijanje Miljana Mandića 24. avgusta 2020. godine u Novom Sadu.

Iako je već 15 meseci u pritvoru, njemu suđenje treba da počne tek 14. marta.

Portparolka suda Jelena Ostojin rekla je Tanjugu da je Kontiću pritvor produžen zbog opasnosti od bekstva, da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo kao i zbog uznemirenja javnosti.

Prema ovoj odluci pritvor može da mu traje do 31. marta nakon čega će ponovo biti ispitani razlozi za produženje.

Na optuženičkoj klupi sa Kontićem u martu će se naći i O.L. i L.V.

Više javno tužilaštvo optužnicom Kontića tereti za krivično delo ubistvo u pokušaju, O.L. za učestvovanje u tuči, a L.V. za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Kontić je u decembru 2020. godine izručen Srbiji iz Crne Gore, pošto je po poternici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mesec dana od pokretanja postupka protiv njega.

Na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak na okolnosti pritvora i bekstva, Kontić je tvrdio da iz Srbije nije bežao, već da je u Crnu Goru otišao pre pokretanja bilo kakvog postupka protiv njega.

Iznoseći odbranu pred Višim javnim tužiocem on je u decembru negirao da je pokušao da ubije Mandića, kojeg je tom prilikom prebio.

Do sukoba je došlo jer mu je Mandić prethodno uputio pretnje i nije mu dozvolio da uđe u kladionicu.

Kontić kao nekadašnji reprezentativac Crne Gore u džudou zna kako se nanose teške povrede, opasne po život, a nije ih zadao Mandiću tokom fizičkog obračuna, teza je njegove odbrane.

Njegova odbrana takođe tvrdi da u javnosti nije objavljen ceo snimak obračuna već samo jedan njegov deo, nakon čega je i pokrenut postupak protiv Kontića.

Snimak se na društvenim mrežama pojavio 11. septembra i na njemu se vidi prebijanje muškarca.

Kontić je poreklom iz Nikšića, a u Srbiji je diplomirao na Pravnom fakultetu i u advokatskoj kancelariji je radio kao pripravnik pre incidenta u kojem je prebio Mandića (28) u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta.

Izvor: RTV
Foto: MUP