Početna Gastro NS #FoodPlanet2019: Ovog vikenda se predstavlja Srbija

#FoodPlanet2019: Ovog vikenda se predstavlja Srbija

0

Treći po redu festival nacionalnih kuhinja „Food Planet“, kојi оrgаnizuјe Udruženje građana “Subsidium”, u saradnji sa kоmpаniјama “Color Media Communications” i “Ninamedia”, a uz podršku Grada Novog Sada – Gradske uprave za privredu, otvoren je 9. septembra na Trgu slobode u Novom Sadu.

Do 30. septembra, tokom 22 dana festivala, svojom nacionalnom kuhinjom, kulturom i tradicijom predstaviće se 20 zemalja, a posetioci festivala imaće priliku da svakog dana od 17.00 besplatno degustiraju specijalitete, uživaju u bogatom kulturno umetničkom programu i bolje se upoznaju sa ukusima i običajima različitih krajeva sveta.

Na centralnom gradskom trgu nalaziće se i izložbene tezge u formi drvenih kućica u kojima će se vršiti prodaja suvenira, rukotvorina, hrane i pića.

Ovog vikenda upoznajemo Srbiju. Juče je predstavljena kuhinja južne Srbije, a svi posetioci Trga slobode uživali su u ukusnim ćevapima uz vojvođanske melodije i pesme tamburaškog orkestra “Da zna zora”.

I danas od 17 časova upoznajemo druge krajeve Srbije, a uz predstavljanje naših nacionalnih specijaliteta očekuje nas i bogat prateći kulturno – umetnički program.

Više detalja i kompletan program pogledajte na linku: http://www.foodplanet.rs/index.html