Početna NStyle Oktobar će obeležiti 13. “SERBIA FASHION WEEK”

Oktobar će obeležiti 13. “SERBIA FASHION WEEK”

0

Jesenje izdanje “Serbia Fashion Week”-a biće održano od 9. do 14. oktobra u Novom Sadu.

Na 13. izdanju jedine licencirane Nedelje mode u Srbiji i najveće modne manifestacije u jugoistočnoj Evropi, predstaviće se domaći kreatori iz celog regiona, ali i internacionalni modni velikani. Osim Novosadskog sajma, stecište modnih sladokusaca ovaj put biće i tržni centar “Promenada”, gde će se modni brendovi predstaviti kroz nekolicinu revija.

U Kongresnom centru “Master” Novosadskog sajma revije će imati slavna Agata Luiz de la Prada iz Španije, njen sunarodnik Pedro Juan Glez, Eymeric Francois iz Francuske, Imen Design iz Italije, Eduardo Perez Gonzalez Octanos iz Argentine i mnoga druga strana imena. Svoj dizajnerski rad prikazaće i modni kreatori iz regiona, poput Anđele Aje Vučinić, kao i Tijane Medenice iz Crne Gore, Sanje Veličković iz Slovenije, Antonele Gregorović iz Hrvatske i drugih. Među najznačajnijim srpskim dizajnerima, koji su takođe potvrdili učešće na “Serbia Fashion Njeek”-u su Bata Spasojević, Boško Jakovljević, Marija Šabić, Marija Dimitrijević, Nemanja Jovanović i mnogi drugi.

I na 13. izdanju te modne manifestacije svoj rad predstaviće i mladi, neafirmisani dizajneri, finalisti takmičenja European Fashion Talent Design Competition (EFTDC) i Fashion Talent Design Competition (FTDC). U saradnji s Privrednom komorom Vojvodine, biće održana i konferencija “New Deal 2019” o sinergiji mode, privrede, turizma i kulture, na čijim panelima će učestvovati stručnjaci u tim oblastima. Inače, prva dama Nacionalne nedelje mode Svetlana Horvat postala je predsednica i platforme “Defile a Paris”, u okviru koje će od 28. do 30. septembra na “Pariskoj nedelji mode” biti predstavljeni radovi nekih od svetskih i srpskih dizajnera.

Ulaznice za “Serbia Fashion Week” u prodaji su na blagajnama “Gigs tiksa” i putem sajta www.gigstix.com.

Izvor: Dnevnik
Foto: Ilustracija/Pixabay