Početna Gradske teme Ambasada Austrije podržala realizaciju projekta “Zelena Srbija” u Subotici

Ambasada Austrije podržala realizaciju projekta “Zelena Srbija” u Subotici

0

Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije (SRBATOM) u saradnji sa kompanijom Color Media Communications, a uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, realizovaće akciju sadnje drveća u Subotici u okviru projekta „Zelena Srbija“. U utorak 7. decembra u 13 časova u parku „Prozivka“ biće zasađena stabla crvenocvetnog kestena, japanske ukrasne trešnje i piramidalnog graba.

Cilj projekta „Zelena Srbija“ jeste zaštita životne sredine i podizanje svesti građana, lokalnih samouprava i kompanija o tome koliko je značajno ozelenjavanje i pošumljavanje naše zemlje. Projekat je do sada realizovan u saradnji sa brojnim ambasadama u Srbiji, a podršku akciji sadnje drveća u Subotici pružiće i Ambasada Austrije.

Prisutnima će se nakon sadnje obratiti:
Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice,
Slađan Velinov, direktor Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije,
Nj.E. Nikolaus Luteroti, ambasador Austrije u Beogradu,
Roland Kokai, direktor JP „Vojvodinašume“,
Ana Stanić, direktorka subregiona OTP banka Srbija

SRBATOM nastoji da projektom „Zelena Srbija“ unapredi kvalitet životne sredine i da utiče na zdravlje ljudi ozelenjavanjem i pošumljavanjem, koji su primarni faktor za bolji kvalitet našeg okruženja. Povezivanjem državnih institucija, lokalnih samouprava, sa najboljim praksama drugih prijateljskih zemalja, kroz niz ekoloških aktivnosti, Direktorat daje primer i ukazuje na to da brinu za prirodu koja nas okružuje.

U okviru projekta, koji se već drugu godinu zaredom sprovodi, sadnja drveća se organizuje u 10 gradova i opština Srbije, do sada je akcija sadnje realizovana u Zrenjaninu, Bačkoj Palanci, Priboju, Topoli, Kikindi, Sremskim Karlovcima, Požarevcu i Kragujevcu. Subotica je deveti po redu grad koji se priključio ovom projektu.

Partneri ovogodišnje kampanje “Zelena Srbija” su Javno preduzeće Vojvodinašume, OTP banka Srbije, kompanije Lidl i Telenor.