Početna Gradske teme Bezbednost i vrhunska zabava na EXIT festivalu uz DDOR

Bezbednost i vrhunska zabava na EXIT festivalu uz DDOR

0

Od 10. do 14. jula, Novi Sad će biti domaćin renomiranog EXIT festivala, koji će dočekati stotine hiljada posetilaca iz čitavog sveta.

Kao društveno odgovorna kompanija koja ulaže u kulturu i umetnost i koja je fokusirana na mlade, DDOR je zvanično osiguranje EXIT festivala.

Aktivnosti DDOR-a i ove godine, u partnerstvu sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, stavljaju naglasak na podizanje svesti o bezbednosti u saobraćaju pod sloganom “Okreće na dobro”.

Posetioci će moći da učestvuju u raznim zanimljivim aktivnostima u DDOR aktivacionoj zoni, koja će se nalaziti kod Muzeja grada Novog Sada, nakon izlaska iz tunela.

Predsednik Izvršnog odbora DDOR-a Frančesko Maši, izrazio je zadovoljstvo što je DDOR zvanično osiguranje jednog od najprestižnijih festivala u Evropi. Ova saradnja pruža posetiocima priliku da uživaju u vrhunskoj zabavi dok se edukuju o bezbednosti u saobraćaju.

Uz podršku Agencije za bezbednost saobraćaja, učesnici će moći da iskuse simulaciju prevrtanja vozila kako bi shvatili značaj vezivanja sigurnosnog pojasa i specijalni simulator koji demonstrira uticaj alkohola i psihoaktivnih supstanci na percepciju i koordinaciju u toku vožnje automobila. Učesnici će takođe moći da urade alkotest, učestvuju u kvizu znanja i osvoje nagrade.

V. d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović, istakao je da su saobraćajne nezgode u većini slučajeva posledica neodgovornog ponašanja u saobraćaju. Zato Agencija svojim aktivnostima na festivalima želi da skrene pažnju na odgovorno ponašanje svih učesnika u saobraćaju, posebno na mlade s obzirom da su saobraćajne nezgode vodeći uzrok smrtnosti među mladima u Srbiji.

Drugu godinu zaredom, DDOR, Agencija za bezbednost saobraćaja, Ministarstvo unutrašnjih poslova – Uprava saobraćajne policije i Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja Grada Novog Sada, zajedno učestvuju na ovom festivalu. Ova saradnja omogućavaju razmenu ideja, resursa i najboljih praksi kako bi se stvorilo bezbedno okruženje za sve.

Na EXIT festivalu, DDOR će ponovo istaći svoju posvećenost mladima i važnost podizanja svesti o osiguranju i bezbednosti u saobraćaju. Prisustvo DDOR-a na festivalu ne samo da inspiriše i motiviše, već postavlja visoke standarde za razvoj plodonosne budućnosti u umetnosti i kulturi.

EXIT festival tako postaje središte festivalske energije, vrhunske zabave i sjajne muzike, promovišući društvenu odgovornost i bezbednost u saobraćaju, sa DDOR-om, Agencijom za bezbednost saobraćaja, Ministarstvom unutrašnjih poslova – Upravom saobraćajne policije i Savetom za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja Grada Novog Sada.

Izvor: 021.rs
Foto: DDOR osiguranje