Početna Gradske teme Branislava Opranović: Nova vlast bi trebalo da napravi plan rekonstrukcije i razvoja...

Branislava Opranović: Nova vlast bi trebalo da napravi plan rekonstrukcije i razvoja Novog Sada

0

branislava

Novinarka dnevnog lista “Dnevnik” i članica izvršnog odbora Nezavisnog društva novinara Vojvodine, Branislava Opranović, 28 godina brusila je “zanat” izveštavajući i sa pijace i sa fronta u ex YU ratu, a radila je i u vreme blagostanja, kada je novinarstvo bilo respektabilan posao, kao i u vreme srozavanja profesije zajedno sa društvenim moralom. Za naš portal iznosi svoje viđenje rada Gradske vlade i navodi kakav bi novi gradonačelnik Novog Sada trebao da bude.

Kako komentarišete rad Gradske vlade u protekle tri i po godine?

– Zapanjuje me tolika koncentracija nestručnih osoba na mestima gde moraju da sede profesionalci.

Šta bi nova vlast u gradu trebalo prvo da uradi?

– Nova vlast bi morala da sagleda ekonomsku, kulturološku, socijalnu, komunalnu i svaku drugu situaciju, sliku u gradu i napravi plan rekonstrukcije (u svakom pogledu) i razvoja Novog Sada. Kao prvo treba sačiniti socijalnu kartu građana Novog Sada!

Ko bi, po vašem mišljenju, bio idealni gradonačelnik Novog Sada?

– Gradonačelnik bi morao da bude: Inteligentan, obrazovan, vredan, posvećen svom poslu, Gradu i Novosađanima, čovek s idejama, čiste biografije, koji nije nacionalista, već osoba građanskih nazora i van partijske nomenklature. Nije presudan uslov, ali valjalo bi da je odrastao u ovom gradu, koji ima svoj specifikum i znatno se razlikuje od gradova na drugim geografskim širinama.

Autor: Marija Milošević
Foto: Privatna arhiva