Početna Gradske teme “Čarde i bande” ovog vikenda na Sunčanom keju u Novom Sadu

“Čarde i bande” ovog vikenda na Sunčanom keju u Novom Sadu

0

Tradicionalni festival riblje čorbe i tamburaške muzike “Čarde i bande”, održaće se 10. i 11. juna na Sunčanom keju u Novom Sadu.

Nekoliko hiljada Novosađana i turista uživaće u ribljoj čorbi i tamburaškoj muzici tokom dva dana trajanja festivala. Riblju čorbu na prethodnim festivalima pripremale su čarde iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije.

Veliki odziv Novosađana na ranijim festivalima potvrdio je još jednom da je riblja čorba jedan od najvećih dunavskih brendova, a tamburaške bande iz Novog Sada i okoline su upotpunile sjajnu atmosferu na novosadskom Keju (preko puta Doma vojske).

“Čarde i bande” počinju zvucima tambure, u subotu od 12.00h i trajaće do 20.00h. U nedelju nas očekuje isti program, te pozivamo sugrađane i sve goste da nam se pridruže i uživaju u ribljoj čorbi, pečenoj ribi i prelepom pogledu na Dunav.

Festival organizuju Udruženja građana “HBO Color Media Events”, “Petrovaradin media”, a manifestaciju su podržali Ministarstvo turizma i omladine, Gradska uprava za privredu Grada Novog Sada i kompanija “Heineken” sa brendom “Zaječarsko”.

Foto: Promo