Početna Gradske teme Centar Živeti uspravno: Izdvojiti 0,1 odsto budžeta za osobe sa invaliditetom

Centar Živeti uspravno: Izdvojiti 0,1 odsto budžeta za osobe sa invaliditetom

0

wheelchair-749985_1280

Centar Živeti uspravno iz Novog Sada zatražio je danas da se iz gradskog budžeta godišnje izdvoji 0,1 odsto sredstava za pružanje usluga personalne asistencije osobama sa invaliditetom.

Predsednica te organizacije Milica Ružičić Novković najavila je u saopštenju da će do kraja februara biti odštampan bedž sa 0,1 odsto koji će dobiti svi kandidati za odbornike u Skupštini grada na najavljenim izborima, “a čije stranke nisu doprinele ratovima iz devedesetih godina prošloga veka i druge javne ličnosti i aktivisti pokreta za ljudska prava koji budu želeli da podrže akciju”.

Ona je upozorila da se od druge polovine 2013. godine usluga personalne asistencije odvija u uslovima koji su na “granici izdržljivosti”.

Ružičić Novkovićeva pozvala je Novosađane koji žele da se pridruže ovoj inicijativi da izaberu način na koji će taj kružić sa 0,1 odsto učiniti vidljivim na svom profilu na Fejsbuku.

Centar Živeti uspravno postoji 14 godina i zalaže se za punu primenu Međunarodne konvencije o pravima osoba sa invaliditetom.

Izvor: Beta
Foto: Ilustracija / Pixabay.com