Početna Gradske teme Čepom do osmeha: U roku od dve nedelje uručena tri pomagala!

Čepom do osmeha: U roku od dve nedelje uručena tri pomagala!

0

Nakon što su uručena pomagala Nikoli Todorović iz Velike Reke i Aleksandru Petkov iz Melenaca, volonteri udruženja „Čepom do osmeha“ su u četvrtak, 20. juna putovali u Smederevo, kako bi uručili 34. pomagalo braći, Kristijanu i Mladenu Tomić.

Kristijan (15) i Mladen (21) boluju od kombinacije dva tipa mišićne distrofije i zbog toga im je bilo neophodno da u što kraćem roku dobiju pomagalo, jer je Mladen već 14 godina u invalidskim kolicima, a Kristijanu kretanje sa progresijom bolesti biva sve više otežano.

Ono što je neizostavno je da je Kristijan odličan đak i da je veoma zainteresovan za dalje i više obrazovanje i da će mu ovakav vid olakšanja biti podsticaj i motivacija, dok će Mladen moći da posveti više pažnje oblasti računara, u kojoj bi želeo da se usavrši.

Zahvaljući pomoći i humanosti ljudi koji su želeli da ostanu anonimni, uručena su im elektromotorna invalidska kolica koja će omogućiti da nesmetano obavljaju svakodnevne aktivnosti i da unaprede kvalitet svog života.

I ovoga puta prijatelji iz Garnier-a i udruženja „Ekologija i dete“ pripremili su prikladne poklone i obradovali sve članove porodice Tomić.

Svako sledeće uručenje je nova priča, nosi drugačiju i nepoznatu emociju i podstiče nas da nastavimo da aktivno sprovodimo smisao i suštinu akcije i da se još više posvetimo onome što nas pokreće – dečijim osmesima!

Podsećamo vas da je u toku konkurs za izbor korisnika za dodelu pomagala. Više o uslovima konkursa pročitajte OVDE.

Foto: Promo