Početna Gradske teme Današnji “Heroj dana” je Veljko Grmuša iz KCV-a

Današnji “Heroj dana” je Veljko Grmuša iz KCV-a

0

Kao nastavak akcije “Heroj ulice” iz prošle godine, Grad Novi Sad pokrenuo je novu – “Heroj dana” u kojoj će Novosađani predlagati svoje heroje koji im pomažu da što bezbednije i humanije provedu vreme pandemije.

Današnji “Heroj dana” je Veljko Grmuša iz Karavukova koji radi na odeljenju neurologije u Kliničkom centru Vojvodine, ali je od početka pandemije prebačen na infektivno odeljenje u Covid centar. Koliko god da mu je teško u skafanderu u kom je zatvoren po 12 sati dnevno, uvek mu se na licu nalazi osmeh. Inače, njega kod kuće čeka supruga koja uskoro treba da se porodi, ali on nijednog momenta ne strahuje za sebe i, iako ne zna šta nosi dan a šta noć, uzdignute glave pomaže drugima i bori se za nihove živote. Zbog svega navedenog, ovaj momak velikog srca, naš je “Heroj dana”.

Medicinski radnici, apotekari, radnici gradske čistoće, prodavci u samoposlugama, volonteri, dostavljači hrane pa i naši stari sugrađani koji svojim ostankom u samoizolaciji čine da nam svim vreme pandemije prođe što bezbednije i humanije – svi su oni naši “Heroji dana”.

Pošaljite svoje predloge i pomozite nam da ih sve predstavimo javnosti i istaknemo koliko nam je važno to što rade. Svoje predloge pošaljite nam e-mail adresu: herojulice021@gmail.com

Medijski pokrovitelji akcije su: Color Media Communications, list “Dnevnik”, Novosadska TV, Dunav TV i RTV Pančevo.

Sponzor akcije je AMS osiguranje. 

Autor: NsHronika
Foto: Privatna arhiva