Početna Gradske teme Deca u Ledincima dobila fiskulturnu salu

Deca u Ledincima dobila fiskulturnu salu

0

Osnovna škola “Jovan Jovanović Zmaj” u Novim Ledincima od nedavno je dobila novu fiskulturnu salu koja je opremljena tribinama, a građena po principu energetske efikasnosti i zagreva se sistemom toplotnih pumpi.

U toj školi se nastava odvija u dve školske zgrade – matičnoj u Sremskoj Kamenici i u područnoj u Novim Ledincima. Izgradnjom fiskulturne sale deca u Ledincima su prvi put dobila moderno opremljen prostor u kojem će moći na efikasan način da se realizuju časovi fizičke kulture, kao i dodatne aktivnosti kroz akciju “Besplatan sport u školama” koje organizuje Grad Novi Sad.

Gradonačelnik Miloš Vučević je prilikom obilaska ove škole rekao da sada praktično sve osnovne škole na teritoriji Novog Sada imaju ili su pri kraju izgradnje školskih sala.

– U Osnovnoj školi “Veljko Vlahović” još je letos počela izgradnja i verujem da će ove godine biti završena potpuno nova i moderna fiskulturna sala. Dakle, stečeni su uslovi da se svi đaci osnovnih škola mogu baviti fiskulturom, raznim sportovima i što je najvažnije, da budu na sportskim terenima, a ne da provode vreme na manje kvalitetan ili nekvalitetan način. Investicija u ovu fiskulturnu salu je finansirana iz budžeta Grada preko Uprave za obrazovanje u iznosu od oko 70 miliona dinara, a dodatno je Grad investirao i 35 miliona dinara za toplotne sisteme u matičnoj zgradi ove škole u Sremskoj Kamenici – kazao je on.

Učenici škole izveli su priredbu nakon koje je gradonačelnik uručio prigodne poklone prvacima te škole u vidu knjige-slikovnice o Novom Sadu “Grad golubijeg srca” čije izdavanje je pomogla Gradska uprava za privredu, preko Turističke organizacije Grada Novog Sada. Istu knjigu, dobiće svi učenici prvog razreda novosadskih osnovnih škola, a povodom 1. februara Dana grada.

Izvor: Novisad.com
Foto: Novisad.rs