Početna Gradske teme Deo novosadske opozicije osuđuje grafite mržnje u Novom Sadu

Deo novosadske opozicije osuđuje grafite mržnje u Novom Sadu

0

Opozicione političke stranke i pokreti u Novom Sadu – Demokratska stranka, Pokret za preokret, Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Narodna stranka, Zajedno, Srbija centar – SRCE, Akcija progresivne Vojvodine i Nova – da se struka pita – najoštrije su osudili, kako su naveli, primitivnu i opasnu kampanju u kojoj se po čitavom gradu ispisuju grafiti u kojim se kleveću i vređaju opozicioni političari i nekadašnji gradski i pokrajinski funkcioneri.

U saopštenju te grupe stranaka zahteva se da od nadležnih organa da u najkraćem mogućem roku otkriju ko ispisuje te grafite i izvedu ih pred lice pravde.

Kako navode, reč je o nedozvoljenom i apsolutno neprihvatljivom metodu političke borbe u kojem su se na meti našli protivnici sadašnje vlasti i politike režima Aleksandra Vučića.

Ta grupa opozicionih stranaka navodi da je čitav grad krajem prošle nedelje ispisan grafitima uperenim protiv predsednika Nove Demokratske stranke Srbije Miloša Jovanovića i predsednice Srpske stranke “Zavetnici” Milice Đurđević Stamenkovski, a od juče je Novi Sad naružen i grafitima u kojim se vređaju i kleveću nekadašnji predsednik Pokrajinske vlade i Demokratske stranke Bojan Pajtić i predsednik gradske organizacije Narodne stranke i poslanik u Skupštini Srbije Borislav Novaković.

“Nema nikakve sumnje u to da se na ovaj način ugrožava bezbednost ljudi koji su na meti uvreda i kleveta, ali i njihovih porodica, zbog čega nadležni državni organi neizostavno moraju da reaguju i zaustave vinovnike ove besprizorne kampanje”, navodi se u saopštenju.

Naglašava se da policija u gradu koji je u celosti pokriven različitim sigurnosnim kamerama nesumnjivo može vrlo brzo identifikovati osobe koje su ispisale te grafite.

“Ukoliko vinovnici kampanje ostanu nepoznati javnosti, biće to nedvosmislen dokaz da iza svega stoji sadašnja vlast, odnosno Srpska napredna stranka i njeni politički sateliti u Novom Sadu”, navodi se u sopštenju.

Izvor: RTV.rs, Tanjug
Foto: Pixabay