Početna Gradske teme Devojčica Mila prva beba rođena u Novoj godini u novosadskom porodilištu

Devojčica Mila prva beba rođena u Novoj godini u novosadskom porodilištu

0

Prva beba rođena u Novoj godini u novosadskom porodilištu je devojčica Mila, na rođenju teška 3.220 grama i duga 49 centimetara.

Majka Emilija rodila ju je 27 minuta posle ponoći.

Mila ima i 15 meseci starijeg brata Miloša.

Njena porodica od Grada će dobiti 300.000 dinara, a sve ostale danas rođene bebe, čiji roditelji imaju prebivalište u Novom Sadu, po 200.000 dinara.

Vučević: Ne postoji lepše mesto za početak nove godine od Betanije

“Ne postoji lepše mesto za početak nove godine od Betanije, jer tu smo sa onima koji imaju uzvišeno i odgovorno zanimanje. Rekao bih da je godina dobro krenula, čestitam porodicama ovaj najlepši događaj u životu. Grad Novi Sad je povećao sredstva za novčanu pomoć porodicama na ime rođenja dece. Prošle godine u te svrhe je izdvojeno oko 71 milion dinara, a ove gotovo 120 miliona dinara. Želim da rebalansom moramo da dodamo novac za bebe, da bude malo tih 120 miliona, da bude što više dece, jer sve ovo radimo za nove generacije, da oni dalje razvijaju naš grad i državu. Hvala svim zaposlenima u zdravstvu na pružanju adekvatne i pravovremene zdravstvene zaštite građanima”, napisao je na svom instagram nalogu gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay