Početna Gradske teme “Dino park” od aprila u Novom Sadu

“Dino park” od aprila u Novom Sadu

0

dinosaur-756130_1920

Najmlađi Novosađani za manje od dva meseca trebalo bi da uživaju u druženju s replikama dinosaurusa u “Dino parku”, kod “Spensa”.

Kako je za “Novosti” potvrdio Aleksandar Bogdanović, direktor JKP “Gradsko zelenilo”, njihovi radnici će ove nedelje nastaviti sa uređenjem prostora na kojem će se nalaziti “Dino park”, kako bi sve bilo završeno do aprila.

Samo postavljanje replika preistorijskih životinja, podsećamo, na tenderu je dobila beogradska kompanija “Lagrota internacional”, koja bi trebalo da obezbedi pet pokretnih i 15 statičnih figura.

Obaveza ponuđača je i da se stara o njima, da ih održava, kao i da obezbedi park tokom noći, dok su zadaci “Zelenila” da postavi toalete prilagođene mališanima, kao i osobama s posebnim potrebama, da uredi staze i obezbedi napajanje vodom i strujom. U planu je i postavljanje biletarnice, letnje pozornice i mini zoo-vrta.

Radovi na parceli kod bazena “Spensa” trebalo bi da počnu do kraja nedelje – navodi Bogdanović.

Planiramo da ovo bude zaista lepo uređen i oplemenjen park namenjen najmlađim posetiocima. Sama investicija za “Zelenilo” nije velika, jer će svi radovi biti u našoj režiji, a gotovo sav sadni materijal za uređenje parka obezbedićemo iz našeg rasadnika.

Na parceli pored “Spensa” sredinom prošlog leta JKP “Put” je uredilo staze za budući park, a Novosađani su jedan broj replika dinosaurusa imali već prilike da promotivno vide u Dunavskom parku, u novembru prošle godine.

Ulaznice za “Dino park” trebalo bi da budu veoma pristupačne za većinu roditelja i ne skuplje od 250 dinara.

“Dino park” bi, prema planovima “Zelenila”, trebalo da turističku ponudu Novog Sada učini atraktivnijom, jer jedan sličan ovom otvoren je u Poreču, u Istri.

Prema prvobitnom planu, “Dino park” je trebalo da bude postavljen u parku pored Železničke stanice, ali je ta odluka izazvala burne reakcije građana MZ “Omladinski pokret” koji su smatrali da će tako ostati bez zelene površine. A počeli i sa potisivanjem peticije. Direktor “Zelenila” je svojevremeno na sastanku sa čelnicima MZ ponudio da deca iz tog kraja imaju besplatan ulaz u “Dino park”, ali to nije prihvaćeno, pa je na kraju odabrana nova lokacija, kod “Spensa”.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija / Pixabay.com