Početna Gradske teme Dodeljeno 30 miliona dinara za samozapošljavanje 100 Novosađana

Dodeljeno 30 miliona dinara za samozapošljavanje 100 Novosađana

0

Novosađanima sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje koji su, na osnovu javnog poziva, dobili subvencije za samozapošljavanje u 2021. godine dodeljeni su ugovori u Gradskoj kući. Na ovaj način 100 Novosađana dobilo je ukupno 30 miliona dinara bespovratne pomoći za samozapošljavanje.

Nataša Miodragović, koja je dobila subvencije od Grada za umetničko stvaralaštvo, zahvalila se u ime svih na podršci.

– Hvala što verujete da mali preduzetnici mogu da naprave veliku razliku. Nadam se da ćemo opravdati poverenje i da će uvek mali korak biti podržan i prepoznat kao važan za razvoj grada – poručila je ona.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je svima na hrabrosti i na tome što su se odlučili da u izazovnim vremenima krenu svojim putem i da žive od svog znanja i veština.

– Verujte u sebe, nemojte odustajati, jer ako vi budete dobro radili, mi ćemo sledeće godine još više moći da izdvojimo u ove svrhe. Iz poreza finansiramo kulturu, sport, socijalnu i zdravstvenu zaštitu, gradimo vrtiće, škole i mostove. Svi zajedno doprinosimo budžetu iz kojeg se realizuju kapitalni projekti. Dobar znak je što se sve više ljudi javlja na ove pozive, a mi ćemo se truditi da obezbedimo dovoljno novca za sve. Treba samo zasukati rukave, raditi i rezultati će doći. Dovodićemo velike kompanije, ali paralelno ćemo ulagati u porodične biznise, mikro i srednja preduzeća. Ovo je naš grad i svaki dobar rezultat je pobeda svih Novosađana, i treba da se jedni drugima nađemo i pomognemo, da funkcionišemo kao velika porodica – zaključio je Vučević.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay