Početna Gradske teme Đorđević i Vučević o planovima VS i Grada Novog Sada

Đorđević i Vučević o planovima VS i Grada Novog Sada

0

Ministar odbrane Zoran Đorđević i gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević razgovarali su o rešavanju prostornog razmeštaja organizacijskih jedinica Vojske Srbije i razvojnim urbanističkim planovima Novog Sada koji se tiču jedinica Vojske Srbije.

Đorđević i Vučević, saopštilo je Ministarstvo, razgovarali su o ustupanju vojnih nepokretnosti Gradu Novom Sadu i izgradnji vojne baze “Majurska ada”, kao i o mogućnostima obezbeđenja određenog broja stanova za potrebe aktivnih i penzionisanih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo odbrane i Grad Novi Sad, u saradnji sa Republičkom direkcijom za imovinu i Građevinskom direkcijom Srbije, u narednom periodu potpišu novi Protokol kojim će se definisati koraci za ustupanje vojnih objekata u Novom Sadu i izgradnju “Majurske ade”.

Učesnici sastanaka su se saglasili da je realizacija ovih zadataka značajna i čini prekretnicu u razvoju Grada Novog Sada u infrastrukturnom smislu, da će doprineti zapošljavanju velikog broja ljudi, angažovanju građevinskog sektora kao i obezbeđenju adekvatnih smeštajnih i drugih kapaciteta za Vojsku Srbije.

Jedna od tema razgovora ministra Đorđevića i gradonačelnika Vučevića, bila je i eventualno ustupanje nepokretnosti koje koristi Ministarstvo odbrane u Novom Sadu za potrebe izgradnje nacionalnog atletskog stadiona, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Dnevnik
Foto: mod.gov.rs