Početna Gradske teme Dospeva prva akontacija za porez na imovinu

Dospeva prva akontacija za porez na imovinu

0

Gradska poreska uprava Grada Novog Sada obaveštava obveznike-fizička lica, preduzetnike i pravna lica, da danas, 17. februara 2021. godine dospeva prva akontacija za uplatu godišnjeg poreza na imovinu za 2021. godinu u iznosu poslednje rate obaveze utvrđene za prethodnu godinu.

Za sve potrebne informacije obveznici se mogu obratiti Gradskoj poreskoj upravi Novi Sad. U Ulici Vojvođanskih brigada br. 24-26 prijem stranaka vrši se radnim danom od 8.00 do 14.00 časova, dok se putem elektronske pošte obveznici mogu obratiti na sledeće meil adrese:

  • uverenja.gpu@novisad.rs – za prijem zahteva za izdavanje uverenja
  • naknade.gpu@novisad.rs – za prijem poreskih prijava i svih drugih podnesaka vezano za Naknadu za zaštitu i unapređivanje životne sredine i Naknadu za korišćenje javnih površina
  • gpu@novisad.rs – za sve ostale pisane podneske

Potrebne informacije moguće je dobiti i telefonskim putem na brojeve telefona: 4871-751 i 4871-707.

Podsećamo Novosađane da redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja uplata, a istovremeno, takvim odgovornim odnosom prema zakonskim rokovima za plaćanje poreza, zajedno doprinosimo bržem i kvalitetnijem razvoju našeg grada.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay