Početna Gradske teme Đurić: Nastavimo zajedno da stvaramo budućnost Novog Sada

Đurić: Nastavimo zajedno da stvaramo budućnost Novog Sada

0

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić se na svom instagram profilu obratio Novosađanima i pohvalio njihovu aktivnost na platformi @tvojgradnovisad.

“U proteklih godinu dana, učestvovali ste u stvaranju budućnosti i donošenju značajnih odluka za naš grad na participativnoj platformi @tvojgradnovisad. U prethodnih godinu dana slali ste svoje predloge za projekte, koji su razmotreni i usvojeni, a danas će ti podaci biti i javno objavljeni”, istakao je gradonačelnik i dodao da će preko ove participativne platforme, koja je prva u regionu, nastaviti da realizuju programe i projekte upravo za Novosađane.

Grad Novi Sad je prva lokalna samouprava u regionu koja je na ovakav način građanima obezbedila mogućnost učešća u odlučivanju o pitanjima od javnog značaja u digitalnom okruženju.

“Ponosan sam na činjenicu da je na platformi registrovano 3.092 korisnika, kao i da je do sada na platformi zabeleženo 12.044 glasa za projekte predložene od strane naših sugrađana, kao i od strane Grada. Danas, 2. decembra biće objavljen i predlog projekata za 2023. godinu i ovim putem vas pozivam da glasate za iste, a kako bi one projekte koji su od strateške važnosti za naš Grad, predložili za finansiranje iz sredstava budžeta u narednoj godini. Takođe, pozivam vas da dostavite i svoje predloge, koji će kao i prethodnih godina biti detaljno razmotreni”, napomenuo je Đurić i pozvao Novosađane da nastave da zajedno stvaraju budućnost Novog Sada.

Izvor: Dnevnik.rs
Foto: Instagram