Početna Gradske teme Dva nova semafora na Novosadskom putu

Dva nova semafora na Novosadskom putu

0

Novoizgrađeni semafor na raskrsnici Novosadskog puta i Šumske ulice danas, 11. marta će biti pušten u redovan rad, nakon probnog perioda na žutom treptaču.

Kako je saopštila Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, u narednih nekoliko dana u redovnom radu biće i semafor na raskrsnici Novosadskog puta i ulice Stevana Sinđelića.

– Semaforizacijom ove dve raskrsnice ostvareno je efikasnije, racionalnije i bezbednije odvijanje saobraćaja na izrazito frekventnom državnom putu IB reda broj 12. Semaforski uređaj na raskrsnici sa Šumskom ulicom radiće u klasičnom režimu rada i u koordinaciji sa drugim semaforima na Novosadskom putu, čime će biti omogućena bolja protočnost saobraćaja na ovoj saobraćajnici. Semafor na raskrsnici sa ulicom Stevana Sinđelića prilagođen je detektorskom sistemu rada, sa tasterom za najavu zelenog svetla za pešake i induktivnom petljom za najavu vozila sa sporednog pravca – navedeno je u saopštenju.

U okviru radova na postavljanju semaforskih uređaja, izvedeni su i građevinski radovi, koji podrazumevaju izgradnju pešačke i biciklističke staze na prilazu predmetnim raskrsnicama, a ukupna vrednost investicije iznosi 26 miliona dinara.

Gradska uprava apeluje na vozače da povećaju opreznost i dodatno obrate pažnju na novopostavljenu saobraćajnu signalizaciju na Novosadskom putu.

Izvor: novisad.com
Foto: Grad Novi Sad