Početna Gradske teme GSP traži radnike koji će brojati i kontrolisati putnike

GSP traži radnike koji će brojati i kontrolisati putnike

0

GSP na tenderu traži firmu koja će uposliti radnike za brojanje i kontrolisanje putnika u autobusima.

Za ovaj posao gradski prevoznik planira da potroši 4,8 miliona dinara sa PDV-om za godinu dana, a plaćaće se po satu angažovanja radnika.

Ovo je znatno niža suma u odnosu na cenu koja je bila projektovana na neuspelom tenderu raspisanom u martu. Tada je procena bila da je za ovaj posao potrebno 16,8 miliona dinara.

Od radnika firme koja dobije posao očekuje se da na nedeljnom nivou, na stajalištima, broje putnike koji ulaze i izlaze iz autobusa. Predviđeno je da se broji i u autobusima, na svakim vratima vozila, između dva stajališta. GSP će posebno odrediti kada i na kojim linijama će se brojati putnici.

GSP predviđa i da radnici firme kontrolišu da li putnici imaju važeću kartu.

U opisu specifikacije posla stoji da se prilikom brojanja putnika na svim vratima kontroliše i to da li putnici imaju važeću voznu kartu. Oni koji nemaju kartu biće upućeni na prva vrata kako bi je kupili kod vozača.

Glavna razlika između ovako opisanog posla i onoga što rade kontrolori je ta što se putnik bez karte upućuje kod vozača, dok bi u suprotnom slučaju bio novčano kažnjen.

Tender za brojanje i kontrolu putnika, koji je vredeo 11,4 miliona dinara, prošle godine dobile su Agencija za privremeno zapošljavanje “Laboris HRS” iz Novog Sada i Omladinska zadruga “Menadžer” iz Sremskih Karlovaca. Iste agencije su za isti posao dobile 9,6 miliona dinara 2021. godine.

GSP je i ranijih godina preko javnih nabavki rešavao pitanje kontrole putnika.

Izvor: 021.rs/Žarko Bogosavljević
Foto: Pixabay