Početna Gradske teme Humanitarno kupanje na Štrandu za lečenje male Lane Jovanović

Humanitarno kupanje na Štrandu za lečenje male Lane Jovanović

0

Personalni i kondicioni trener Nemanja Milović organizuje sutra, 28. januara, humanitarno kupanje u Dunavu od 13 sati, dok će sav prikupljen novac tom prilikom biti predat za lečenje male Lane Jovanović.

Kako je Milović pojasnio, svi koji žele da učestvuju u akciji potrebno je da dođu do Štranda, na ulaz ispod Mosta slobode.

“Sada je Dunav na najnižoj temperaturi, a u vodi ćemo provesti između tri i pet minuta”, kaže sagovornik. “Kratko ću govoriti o tome zašto je ulazak u hladnu vodu dobar, ali moram naglasiti da u tome mogu učestvovati samo ljudi koji su u treningu i oni koji se izlažu temperaturnom stresu. Oni bi trebalo da podrže akciju sa 500 dinara, a ostali koliko ko bude u mogućnosti.”

Govoreći o benefitima vežbanja i izlaganja organizma hladnoći, Milović dodaje da i tuširanje hladnom vodom u kućnim uslovima može poboljšati imunitet. Nemanja je poznat onima koji se bave fitnesom i zdravim načinom ishrane, jer već godinama na internet platformama govori o blagodetima treninga i pravilne ishrane.

Prošle godine je organizovao ulazak u Dunav 21. januara, ali tada nije bilo humanitarne akcije. Došlo je oko 70 ljudi, od kojih je 50 ušlo u reku.

“Prošle godine je bilo veoma zanimljivo, izuzetno dobra atmosfera. Želim to sve da ponovimo i ove godine, ali uz to da pomognem onome kome je potrebno”, kaže Nemanja.

Do sada je organizovao tri humanitarne akcije u okviru kojih je pomagao bolesnoj deci. Birao je one koji imaju neku vrstu neurodegenerativnog poremećaja.

“Biram decu kojoj je potrebna fizikalna terapija, zatim lekovi, suplementi, poseban tretman, što mnogo košta, i to spajam sa svojom filozofijom treninga, zdravlja i dugovečnosti. Zato pozivam Novosađane da mi se pridruže na Štrandu, da se družimo, saznamo nešto novo i pomognemo Lani”, dodao je Nemanja.

Izvor: Dnevnik.rs/S. Aničić Ilić
Foto: Budihuman.rs