Početna Gradske teme Institut za onkologiju u Sremskoj Kamenici dobio iks nož

Institut za onkologiju u Sremskoj Kamenici dobio iks nož

0

Institut za onkologiju u Sremskoj Kamenici dobio je nasjavremeniji medicinski aparat – iks nož, koji će obezbediti najsavremenije uslove dijagnostike i lečenja pacijenata od onkoloških oboljenja.

To je rekao predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska novootvorenog objekta “Kamenica 3 sa PET centrom”.

Reč je o završenoj prvoj fazi izgradnje objekta površine 2.500 kvadratnih metara, u kome je u toku instaliranje medicinske opreme. Vrednost ovih radova iznosi više od 975,3 miliona dinara.

“Za kratko vreme, uz ogroman trud mojih saradnika i pomoć Vlade Srbije, uspeli smo da promenimo okolnosti pod kojima se pacijenti oboleli od onkoloških bolesti leče – nabavkom novih medicinskih aparata kao što su akceleratori. Sada su četiri u funkciji i više nema liste čekanja, nabavljen je iks nož, spekt aparat i novi PET skener, i to je važna vest za celu našu zemlju koja pokazuje da imamo kontinuitet ulaganja u zdravstveni sistem. Postavili smo novi standard koji znači spas za mnoge ljude”, naveo je Mirović.

Prema njegovim rečima, nastavljaju se radovi na fazi dva, poslednjoj u okviru izgradnje ovog objekta, koji će imati nove četiri etaže, namenjene za sva tri instituta u Sremskoj Kamenici.

Mirović je rekao i da je u planu izgradnja garaže i novog parkinga u okviru institutskog kompleksa.

U Vojvodini godišnje od tumora oboli oko 11.000 ljudi, a oko 6.000 njih izgubi život od onkoloških bolesti.

Izvor: 021.rs
Foto: Pokrajinska vlada