Početna Gradske teme Iz novosadskog budžeta pet miliona dinara za bolesnu decu

Iz novosadskog budžeta pet miliona dinara za bolesnu decu

0
decja-bolnica-intenzivna-nega-novi-sad_660x330Iz novosadskog budžeta biće izdvojeno pet miliona dinara za lečenje dece obolele od teških bolesti u inostranstvu.

Ugovor o dodeli pomoći Grada potpisali su gradonačenik Novog Sada Miloš Vučević i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Ovaj novac namenjen je deci sa neurološkim bolestima, bolestima krvnih sudova i mozga, lokomotornog sistema, sa hemato-onkološkim oboljenjima i sa stečenim oboljenjima očiju.

“Nastojimo kada god možemo da platimo stručnjake iz inostranstva da intervenciju obave u Srbiji kako deca ne bi imala dodatna opterećenja, a tako se pruža prilika i našim stučnjacima da uče. Fond ima i upravni i nadzorni odbor, funkcioniše krajnje transparentno i do sada nije bilo ni jedne sugestije na njegov rad i trošenje novca”, izjavio je Lončar i dodao da će Grad Novi Sad biti obavešten kako je novac utrošen odnosno koliko dece je izlečeno.

On je takođe pozvao sve građane da, kada imaju problem i lekari procene da ne može da se reši u Srbiji, dođu sa lekarom i dokumentacijom kako bi Komisija mogla u najkraćem roku da obezbedi podršku. Kako je objasnio, bez adekvatne dokumentacije i procene ordinirajućeg lekara ne mogu biti preduzete neophodne mere.

Autor: 021.rs