Početna Gradske teme Izabran projektant nove Klinike za stomatologiju Vojvodine

Izabran projektant nove Klinike za stomatologiju Vojvodine

0

Grupa firmi u sastavu “Balkans Security Services”, “DBA”, “Geomehanika” i “Geoada” projektovaće novu zgradu Klinike za stomatologiju Vojvodine, koja se planira u neposrednoj blizini postojeće klinike u Hajduk Veljkovoj 12.

Ovi projektanti jedini su se javili na tender Klinike za stomatologiju Vojvodine, koja planira rušenje starog i izgradnju novog objekta, a koja kao samostalna ustanova postoji od 1991. godine i nastavna je baza Medicinskog fakulteta.

Posao je vredan 8,4 miliona dinara sa PDV, a rok za pisanje projekta je najduže 150 dana od potpisivanja ugovora. Obaveze izabranih firmi su i obezbeđivanje svih neophodnih dozvola.

Novoizgrađeni objekat bi trebalo da ima šest službi (služba za oralnu hirurgiju, za bolesti zuba i endodonciju, za paradontologiju i oralnu medicinu, za stomatološku protetiku sa zubnom tehnikom, za preventivnu i dečju stomatologiju i za ortopediju vilica sa zubnom tehnikom), kabinet za implantologiju, operacioni blok, dijagnostiku i zubotehnički laboratorijum, sve na dva sprata.

Inače, razlog za rušenje stare zgrade Klinike je potreba susedne Dečje bolnice za proširenjem.

Izvor: 021
Foto: Pixabay