Početna Kultura Radionica tkanja i stvaranja tapiserija u četvrtak u Svilari

Radionica tkanja i stvaranja tapiserija u četvrtak u Svilari

0

Radionica “Stvarajmo fantastiku” biće održana u četvrtak, 25. marta, u Kulturnoj stanici Svilara, u okviru aktuelne izložbe “Fantastika Ateljea 61 Bosiljem”.

U okviru radionice tkalje-specijalisti umetničkog tkanja ustanove “Atelje 61” svim zainteresovanim demonstriraće na malim, horizontalnim razbojima tehnike tkanja i uvesti ih u kreativni deo koautorstva u stvaranju tapiserije, od kartona umetnika do finalnog dela. Posetioci će i sami imati prilike da se oprobaju u stvaranju ovog jedinstvenog vizuelnog umetničkog medija.

Svi zainteresovani mogu da se prijave putem mejla svilara@ns2021.rs. Rok za prijavu je 24. mart do 16 časova. Radionica će trajati od 12 do 14 časova.

Broj prisutnih ljudi na radionici ograničen je na 15, a organizatori mole sve koji budu učestvovali da se pridržavaju epidemioloških mera.

Izložbom “Fantastika Ateljea 61 Bosiljem” obeležava se 60 godina postojanja ustanove za izradu tapiserija “Atelje 61”. Izložba je otvorena 11. marta i traje do 5. aprila, a obuhvata 13 tapiserija nastalih u periodu od 1967. do 1975. godine u “Ateljeu 61”.

U okviru izložbe posetioci su prošlog utorka imali prilike da čuju predavanje “Svet po Iliji”, koje je održala dr Ivana Bašičević Antić.

Izvor: 021
Foto: Fondacija 2021