Početna Gradske teme Izdvaja se više od 118 miliona dinara za izgradnju nove policijske stanice...

Izdvaja se više od 118 miliona dinara za izgradnju nove policijske stanice u Novom Sadu

0

Novi Sad će iz gradskog budžeta izdvojiti 118,3 miliona dinara za izgradnju nove policijske stanice “Stari grad” u Radničkoj 32.

Početkom godine stara policijska stanica na ovoj lokaciji prestala je sa radom, a potom je srušena kako bi se pripremio teren za novi objekat MUP-a. Tom prilikom Novi Sad je za rušenje izdvojio više od šest i po miliona dinara.

U majskom rebalansu budžeta za izgradnju ovog objekta prvobitno je namenjeno 162 miliona dinara, od čega je 142 miliona bio transfer iz republičkog budžeta.

Nova stanica biće izgrađena na parceli od 2.811 kvadratnih metara, a bruto površina objekta iznosiće 929 kvadratnih metara.

Parcela će imati direktan saobraćajni pristup Radničkoj ulici sa severozapadne strane, a sa iste strane nalaziće se i glavni ulaz u sam objekat. Sporedni ulaz naći će se sa jugozapadne strane, gde je najavljena gradnja višespratnice novosadske firme “3Lateral”, članice kompanije “Epic Games” čija se izgradnja očekuje u naredne dve godine.

U prizemlju samog objekta biće smeštena šalter sala sa toaletom za posetioce, dežurana, magacin opreme, muška i ženska svlačionica, čajna kuhinja sa trpezarijom, toalet za zaposlene, prostorija za prihvat dovedenih lica kao i prostorije za zadržavanje dovedenih lica. Na spratu će biti smeštene kancelarije, sala za sastanke, depozit, magacin naoružanja i toalet za zaposlene.

Projektna konstrukcija samog objekta je skeletnog tipa, za razliku od nedavno srušene policijske stanice na istom mestu koja se sastojala iz osam montažnih objekata.

Ranije je najavljeno da je rok za izgradnju policijske ispostave “Stari grad” dve godine.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević potpisali su krajem avgusta ove godine ugovor o sufinansiranju izgradnje policijske ispostave “Stari grad”.

Vučević je tom prilikom najavio da je reč o najvećoj policijskoj ispostavi na teritoriji Novog Sada.

“MUP je izdvojio 140 miliona dinara, ta sredstva su prebačena u budžet Grada, i preko Uprave za imovinu ćemo izgraditi kompletno novu policijsku stanicu u Radničkoj ulici”, poručio je tada gradonačelnik Novog Sada.

On je tom prilikom dodao i da je Grad za parterno uređenje izdvojio oko 30 miliona dinara, istaknuvši da je cilj da se policiji obezbede “najbolji mogući uslovi za rad, kako bi građani imali veću bezbednost”.

Ministar Vulin je izrazio očekivanje da će objekat biti izgrađen i pre predviđenog roka od 24 meseca.

“Nova policijska stanica je veoma važna za naš grad, jer kvalitet rada policije meri se po tome kako se osećaju obični ljudi kada izađu na ulicu sa svojim porodicama. Nova stanica će omogućiti policiji da bolje radi i da bude bliža građanima”, poručio je Vulin.

Sam ugovor o izgradnji potpisan je između Republike Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova i Grada Novog Sada.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay