Početna Gradske teme Kampanja #POLAPOLA “Briga nije (samo) ženski posao!” – Previjalice za bebe i...

Kampanja #POLAPOLA “Briga nije (samo) ženski posao!” – Previjalice za bebe i u muškim toaletima!

0

UN Women u saradnji sa kompanijom Color Media Communications u novembru pokreće nacionalnu kampanju o raspodeli neplaćenog rada #POLAPOLA – “Briga nije (samo) ženski posao” u okviru koje su postavljene previjalice za bebe u pojedine muške toaleta.

Muzej Vojvodine i bioskop “Arena Cineplex” u Novom Sadu prepoznali su značaj ove kampanje i omogućili postavljanje jedne previjalice za bebe u muškom toaletu, kako bi i tate mogle bez problema da previju svoju bebu.

Cilj kampanje je prevazilaženje stereotipa o ulogama muškaraca i žena u domaćinstvu, prvenstveno u oblasti brige o deci i starima, kao i podizanje svesti o tržišnoj vrednosti neplaćenog rada.

Neki od ambasadora kampanje #POLAPOLA su Milan Marić, glumac, Mina Sovtić, glumica, Jovana Petković, modna dizajnerka, Zaga Kalmar, modna dizajnerka, Jovana Ružičić, direktorica Centra za mame, Nina Radulović – Lečić, voditeljka, Lidija Ćulibrk, glavna urednica magazina “Lepota & Zdravlje”, Milica Đokić, marketing ekspert, Mladen Sekulić, fotograf, Sandra Zekić, bokserka i novinarka, Jelica Kraljevački, domaćica i majka, i mnogi drugi.

Kampanja Pola Pola sprovodi se pod pokroviteljstvom UN Women (Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnazivanje zena), Britanske ambasade i Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije.