Početna Gradske teme Kombijem obilazili kontejnere za staklo na Limanima, obijali ih i iz njih...

Kombijem obilazili kontejnere za staklo na Limanima, obijali ih i iz njih krali staklo

0

Novosadskoj policiji prijavljeno je da je više osoba u belom kombiju sa srpskom zastavom na haubi u ponedeljak uveče obijalo više belih kontejnera za staklo na Limanima.

Prema saznanjima, građani su policiji prijavili da je kombi novosadskih tablica obilazio Narodni front, Balzakovu, 1300 kaplara i druge ulice na Limanu i da su osobe iz njega obijale, odnosno razbijale kontejnere namenjene za staklo i iz njih potom vadile flaše i druge staklene predmete.

Za sada nije poznato koliko je kontejnera oštećeno i koja količina stakla je odneta, a koje JKP “Čistoća” skuplja od građana i šalje na reciklažu.

Građani koji su se javili su ispričali da su počinioci staklo ubacivali u bele velike kese koje su potom ubacivali u kombi.

U “Čistoći” su potvrdili da je utvrđeno da su nepoznate osobe praznile “zvona”.

“U toku prethodne noći nepoznata lica su, na više lokacija u gradu, otvarala kontejnere za staklenu ambalažu (zvona) i praznila sadržaj iz njih. Kako su ih, pored sugrađana, uočile i naše ekipe na terenu, raspolažemo bližim informacijama koje ćemo predočiti nadležnim organima u toku današnjeg dana. Zvona su pregledana i nisu pretrpela oštećenja, ali je primetno velika količina razlupanog stakla ostala na površinama oko njih. Naše ekipe su tokom prepodneva radile na čišćenju ostataka stakla”, navode iz “Čistoće”.

U ovom preduzeću kažu i da će sa nadležnim organima raditi na tome da se stane na put vandalskom ponašanju pojedinaca.

“Čistoća” istovremeno apeluje na građane da koriste “zvona” za odlaganje staklene ambalaže.

Novi Sad je u martu 2022. postavio 250 belih kontejnera za staklo i postaviće još 130 na različitim lokacijama.

U skoro godinu dana bilo je nekoliko slučajeva oštećenja “zvona”, uglavnom baš radi krađe staklene ambalaže.

Izvor: 021.rs/Žarko Bogosavljević
Foto: 021.rs