Početna Gradske teme Komunalna policija će koristiti bivšu policijsku stanicu na Grbavici

Komunalna policija će koristiti bivšu policijsku stanicu na Grbavici

0

Ukoliko se iz policijske stanice na Grbavici iseli policija, u te prostorije će doći komunalna policija, najavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

On je rekao da je prethodnih dana razgovarao sa ministrom policije Nebojšom Stefanovićem i predstavnicima policijske uprave oko najave da će se zatvoriti policijska ispostava “Liman” u Ulici Miše Dimitrijevića.

Vučević je dodao da su ga u policiji uveravali da će bezbednost građana biti sačuvana i da će biti dovoljno patrola nakon što se policijska ispostava na Grbavici zatvori i policajci iz nje presele u stanicu Stari grad, koja će potom postati nadležna i za ovaj deo grada.

Prema njegovim rečima, stanica neće ostati prazna jer će zatražiti od policije taj prostor preuzme Grad i da se unutra preseli komunalna policija i deo inspekcija.

Podsetimo da su pre nekoliko dana za 021.rs u Policijskoj upravi potvrdili da se stanica zatvara zbog neuslovnih uslova rada. Protiv iseljenja je usprotivio sindikat policije, dok se strukovno udruženje policije složilo sa time da se “Liman” zatvori.

Autor: 021.rs