Početna Gradske teme Koronom zaraženo 87 zdravstvenih radnika u Vojvodini

Koronom zaraženo 87 zdravstvenih radnika u Vojvodini

0

U Vojvodini je koronavirusom zaraženo ukupno 87 zdravstvenih radnika, izjavio je danas pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković na konferenciji za novinare i dodao da su u Kliničkom centru Vojvodine zaražene dve medicinske sestre.

– Epidemiološki je dokazano da su one zaražene iz kontakta van Kliničkog centra – rekao je Gojković.

Broj obolelih zdravstvenih radnika u Vojvodini je 87, od toga je 28 zaraženih koji žive u gradovima Vojvodine, a rade u gradovima van Vojvodine, i 18 zaposlenih u privatnim zdravstvenim ustanovama.

– Ukupno pozitivnih zdravstvenih radnika u Vojvodini ima u 32 zdravstvene ustanove. Najvećim delom su to zaraženi iz kontakata van bolnice. Svi oni sa lakom kliničkom slikom se nalaze u specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Junaković u Apatinu. U ovom trenutku nema medicinskih radnika sa težom kliničkom slikom – rekao je sekretar.

On je rekao i da je sinoć jedna porodilja u Zrenjaninu pozitivna na virus korona porođena carskim rezom, a i mama i beba su odličnog zdravstvenog stanja.

– Ovo je druga porodilja na teritoriji Vojvodine koja je rodila zdravo dete, a bila je zaražena virusom korona – rekao je Gojković.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay