Početna Gradske teme Mađarski investitor gradi hotel u Sremskim Karlovcima

Mađarski investitor gradi hotel u Sremskim Karlovcima

0

Na brdu Čerat u Sremskim Karlovcima gradiće se hotel čiji investitor dolazi iz Mađarske. Početak izgradnje je planiran za jun ove godine, a investicija je procenjena na 18 miliona evra. Hotel bi trebalo da bude završen 2023. godine, a zamišljen je kao objekat površine 9.000 kvadratnih metara, sa četiri zvezdice, spa i velnes sadržajima i 90 soba, koji bi zaposlio približno 90 radnika.

Ovakav plan se pominje u budžetskom aktu opštine koja je zbog gradnje hotela ove godine uračunala veće prihode od doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta. Istovremeno, opština se obavezala da obezbedi pristup lokaciji na brdu, komunalnu infrastrukturu i da uredi javne površine.

Kao investitor hotela navodi se preduzeće „Seremšegi ingatlanfejlesto” (Szeremsegi Ingatlanfejleszto LTD) iz Budimpešte, koje je letos opštini uputilo pismo o namerama. U opštini, s druge strane, navode da će u svojoj nadležnosti preduzeti sve neophodne aktivnosti za uspešnu realizaciju investicije.

Jedan od prvih koraka je promena Generalnog plana regulacije Sremskih Karlovaca. Predlog o izradi izmena i dopuna tog urbanističkog akta je pred lokalnom skupštinom. Njime se menja namena površina na Čeratu i preispituju pravila uređenja i građenja. Za promenu plana je predložen skraćeni postupak tako da neće biti ranog javnog uvida u nacrt plana, dok će javni uvid trajati 15 dana.

Izvor: Politika
Foto: Pixabay